Landbrukstjenester Salten og Lofoten - LTSoL

Vinnere av fotokonkurransen

Vi fikk inn 138 flotte bilder til vår fotokonkurranse. 31 deltakere har sendt inn bilder, og det var bilder både fra bønder, avløsere, landbruksvikarer og andre. Juryen hadde en vanskelig jobb med å plukke ut de tre bildene de likte best, men til slutt landet de på bilder sendt inn av Renate Tendvall, Sten Eliassen og Sandra Bondestad. Etter en avstemming på Facebook er følgende bilder kåret til vinnere av fotokonkurransen vår i 2021:

1. plass. Foto: Sandra Bondestad

2. plass. Foto: Sten Eliassen

3. plass. Foto: Renate Tendvall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sandra Bondestad har sendt oss bilde av 9 år gamle Ella Bondestad som koser med sin favorittku Prisme. Sandra er bonde på Grønøy Gård, og skriver at bildet viser hvor utrolig viktige disse dyrene er for våre små.

Bilde til gårdbruker Sten Eliassen er tatt mellom Sandsøyene som utgjør sommerbeite for kvigene og kyrne på Amundsta Gård på Gimsøy i Lofoten, og det er tatt den 13. oktober 2021. Her er avløseren på tur hjem med noen dyr som nærmer seg kalving.

Renate Tendvall er en av vår unge agronomutdannede avløsere. Hun har tatt bilde av sine favorittsauer på vårbeite i Flakstad kommune i Lofoten.

Premier: Sandra Bondestad får tilsendt en melkedress. Sten Eliassen får tilsendt en genser og en T-skjorte, og Renate Tendvall får tilsendt termos og caps. I tillegg får alle som har sendt inn bilde tilsendt et Flax-lodd i posten. 

Tusen takk for alle de flotte bildene dere har sendt til oss. Vi håper at denne fotokonkurransen, og delingen av bildene i sosiale medier, har satt søkelyset på positive sider ved å jobbe i landbruket i Salten og Lofoten.

Selv om konkurransen er over vil vi sette stor pris på om dere fortsetter å dele gode bilder fra livet på landet med oss. Vi deler dem gjerne videre.